Takaful – Umur 50 hanya RM45 Untuk Pampasan RM100,000 Death, TPD & CI

Pada pandangan saya, GROUP HIBAH TAKAFUL khas ini komprehensif dan berpatutan termasuk coverage untuk Kritikal Illness. Plan exclusive Wealth Protect-i, satu pelan takaful yang menawarkan perlindungan 6-dalam-1 dengan manfaat perlindungan sehingga 3 kali ganda untuk kematian atau hilang upaya menyeluruh dan kekal (TPD).

Group Takaful ini exclusive untuk yang mencarum Unit Trust dan Private Retirement Scheme (PRS). Dengan 5 pilihan pelan berbeza bagi melindungi anda sehingga umur 70 tahun. Anda boleh memilih amaun perlindungan yang sesuai untuk memenuhi keperluan anda. Dari RM100,000 hingga maximum coverage RM500,000 (Rujuk PLAN 5 di dalam table).

Contoh umur 55 tahun, caruman bulanan hanya RM45 untuk dapat pampasan RM100,000 cover Death, TPD dan Critical Illness (Sakit Kritikal seperti Cancer, Sakit Jantung dan 36 jenis sakit kritikal).

Pandangan saya, ianya sangat berbaloi sebab ada coverage Critica Illness (Sakit Kritikal) seperti cancer stage 3. Kebanyakan takaful biasa atau MRTT hanya cover Death & TPD sahaja.

Pelan Group Takaful ini sangat mampu milik tapi ramai rakyat Malaysia terlepas pandang tentang Takaful Berkelompok ini. Salah satu kelebihan pelan Takaful Berkelompok ini, caruman bulan sama sahaja tak kira umur tua atau muda.

Semasa PERSONAL COACHING, saya dan team akan kongsikan perbagai solusi atau options HIBAH TAKAFUL yang ada di Malaysia yang sesuai mengikut “Profil Kewangan” anda dan memenuhi keperluan kewangan serta bajet anda.

Penting untuk faham setiap T&C serta cara untuk check kelayakan, cara untuk participate, cara nak download sijil, cara nak claim Pelepasan Cukai (Tax Relief) dan sebagainya.

Rakyat Malaysia masih ramai yang tidak ambil tahu atau cakna tentang perbezaan antara Takaful INDIVIDU dan TAKAFUL BERKELOMPOK (Group Takaful) ini. Untuk perancangan kewangan secara holistik, kita perlukan kedua-dua pelan ini sebagai solusi Pelupusan Hutang seperti pinjaman perumahan, pinjaman peribadi, pinjam kereta, pinjaman kredit kad dan sebagainya.

Selain dari pelupusan hutang, takaful juga sebagai solusi Penggantian Pendapatan sebagai kelangsungan hidup untuk keluarga tercinta.

Untuk sertai GROUP HIBAH TAKAFUL yang exclusive dan mampu milik ini, penting untuk join sesi PERSONAL COACHING dahulu, kerana akan diterangkan tentang T&C serta cara untuk sertai group dan pelan takaful ini.

Sila hubungi :-

Zarina IFP @ 019-3870877

wasap.my/60193870877/HibahTakaful

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*