Rahsia Mendapatkan Pulangan Optimum Dalam Unit Amanah

Rahsia Melabur Dalam Unit Amanah

Pernahkan anda mendengar tentang pelaburan unit trust Public Mutual? Atau sudahkah anda melabur di dalam pelaburan unit trust?

Jika anda sudah melabur, tahniah diucapkan kerana anda sudahpun mengambil keputusan yang bijak. Jika belum, masih belum terlambat untuk andabermula dan mengecapi pulangan pelaburan yang sangat baik. Ini kerana, berdasarkan prestasi lepas, ada dana yang telahpun memberikan pulanganmelebihi 100% dalam tempoh 5 tahun.

Di sini dikongsikan empat kunci @ rahsia untuk mendapat pulangan yang optimum daripada pelaburan anda.

1) Memilih dana yang terbaik
Memilih dana berdasarkan prestasi kenaikan yang lepas; dan bukannya berdasarkan harga dana yang termurah.

2) Membuat penambahan ketika harga rendah.
Seperti anda sedia maklum, salah satu ciri pelaburan unit trust adalah harganya yang berubah-ubah. Dengan kata lain, jika anda peka denganperkembangan semasa dana yang dilaburkan, atau berurusan dengan ejen yang komited, anda berpeluang untuk membuat pelaburan tambahan ketikaharga rendah dan mendapat lebih banyak unit. Sebagai contoh, pelaburan sebanyak RM1000 pada harga RM1.00, anda akan mendapat jumlah unit sebanyak RM1000/RM1.00 = 1000 unit. Tetapi jika harga turun kepada RM0.80, anda akan mendapat jumlah unit yang lebih banyak iaitu,RM1000/RM0.80 = 1250 unit.

3) Membuat simpanan @ pelaburan tetap setiap bulan
Berdasarkan pengalaman & analisis yang dijalankan, pelaburan secara tetap merupakan satu kaedah pelaburan yang terbaik. Pelaburan dengan caraini dapat mendisiplinkan diri kita untuk membuat simpanan, mengurangkan risiko dan telahpun menunjukkan prestasi yang sangat baik.

4) Membuat analisis setiap 6 bulan dan membuat memberikan pulangan yang lebih baik.

Hubungi UNIT TRUST POWER AGENCY untuk mendapatkan rundingan percuma bagaimana boleh menjana wang anda di www.facebook.com/KewanganAnda   atau email ke nazri.cfp@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*